AVAJAISIA BRAUNSCHWEIGISSA

Viime viikolla tuli tehtyä mukavia löytöjä täällä Braunschweigin keskustassa. Kotikadullemme avattiin uusi kahvila, Hey Store juhlisti uuden kauden avajaisia ja 65 Grad Nord avasi kivijalkaliikkeen tänne Braunschweigin keskustaan.


CAFÉ BRUNS

Lähes kotiamme vastapäätä on avannut ovensa uusi kahvila, Café Bruns. Tämä ihana uusi kahvila on sisustettu kodikkaasti. Pohja on simppeli, mutta lämpöä on tuotu mm. erilaisilla vanhoilla pöydillä ja tuoleilla sekä ihastuttavilla vanhoilla astioilla. Kahvilasta löytyy myös nurkkaus lapsille.

Café Bruns sijaitsee osoitteessa Südstrasse 14, Braunschweig
Mukava istumapaikka kahdelle
Ihana pieni leikkinurkkaus.





Seinällä koristaa vanha Braunschweigin kaupungin rakennussuunnitelma.

Tarjolla on erilaisia herkullisia bageleita, kakkuja ja muffineita. Juomia on mm. eri kahveja, tuoreteetä ja paikallisia mehuja. Ja täytyy mainita, että tämä on ensimmäinen omalle kohdalle osunut kahvila täällä Saksassa, jossa tarjotaan suomalaisittain ilmaiseksi hanavettä, jota saa tankata lisää vesipisteestä. (Yleensä vedet on pullovettä ja siksi maksullisia).

Hups, pikkasen on otos tärähtänyt..




Itse olen uteliaana käynyt tässä kahvilassa jo muutaman kerran, joten olen maistanut bagelia, erilaisia kakkuja ja muffinia. Ja voin vain kertoa, että herkullisia kaikki! Leivonnaiset ovat itse leivottuja ja kahvijuomat saa pyydettynä myös laktoosittomina tai soijajuomalla. Henkilökunta on todella ystävällistä. Lauantaina käydessäni kahvilassa tupa oli täynnä ihmisiä, mutta kiireestä huolimatta henkilökunta hymyili ja jutteli iloisesti asiakkaille. 

Erilaisia bagelrinkeleitä

Juustokakku vadelmakastikkeella.

Sitruuna-inkivääri-tuoreteetä ja avokado-omena-porkkana-bagel
Lasten cappucino (eli lämmintä maitovaahtoa) ja suklaa-vegaanimuffini
Cappucino ja juustokakkua



HEY STORE

Torstaina yksi lempiliikkeistäni Hey Store juhlisti uuden kauden avajaisia. Harmikseni en ottanut tilaisuudesta kuin videokuvaa instagram stooreihini, joten kuvat jäivät tältä erää. Voit käydä kurkkimassa kuitenkin tästä Hey storen instagram sivuja.


Liikkeeseen sisään astuttuamme ensimmäisenä vastassa oli ihastuttava liikkeen omistaja toivottaen meidät tervetulleeksi. Oven lähettyvillä oli myös drinkkitarjoilu baarimikkoineen. Tarjolla oli eri makuisia liköörejä, kuohuvaa, olutta tai ihan alkoholittomiakin juomia. No, minähän otin sitten lasillisen proseccoa ja aloitin kierrokseni. Liikkeen työntekijät ovat todella mukavia ja aina valmiita auttamaan. Heidän kanssaan tulee lähes aina vähän rupateltuakin. Kierrellessäni liikkeessä minuun iski se "Toi on niiiin mulle!"- fiilis. Siinä se huuteli minua ostamaan sen, nimittäin kauan etsimäni koripunosolkalaukku! Tämä ihana Mikanun laukku lähti kassalle odottelemaan minua. 

                                 

Jatkoin kierrosta, ja olisinhan voinut nappaa mukaani vaikka mitä, mutta rahapussi laittoi vastaan. Lopuksi maistelimme vielä tanskalaisen lakritsituotefirman uusimpia tulokkaita. Nämä suklaakuorutteiset Lakrids by Johan Bülow lakritsit ovat olleet suosikkejani jo pitkään. Itse kutsun niitä luxuslakuiksi ja annan itselleni luvan ostaa niitä purkin kuukaudessa. Nyt uutuutena maistoimme appelsiinin ja mustaherukan makuista. Ihania makuja! Mutta voiton vei kausimaku Easter egg, jossa makuhermoja hivelee mango, valkosuklaa ja lakritsi. Tämä purkki lähti myös mukaamme.




Jälleen mukavan Hey Store visiitin jälkeen suuntasimme toiseen liikkeeseen...





65 GRAD NORD
"Uskomme, että ilo ja huvi on osa jokapäiväistä elämää.
Skandinaavinen elämäntapa on nauttia pienistä ja yksinkertaisista asioista."
65 Grad Nord, jonka avajaisia vietettiin juuri tänä samaisena päivänä oli seuraava kohteemme. Viime kesänä suomalaissaksalainen pari perusti saksalaisen verkkokaupan pohjoismaalaisella konseptilla. Ennen Joulua he avasivat pop up liikkeen täällä keskustassa. Myönteisen palautteen ja menestyksen myötä pop up liike jatkoi vielä tammikuussakin, ja nyt maaliskuussa he avasivat oman kivijalkaliikkeen, myös tänne Braunschweigin ytimeen osoitteeseen Schützenstrasse 3-4

Älä toki jää vain ikkunasta kurkkimaan, vaan käy rohkeasti sisään! Sisällä odottaa iloinen ja avulias suomalainen liikkeen omistaja valmiina palvelemaan.




65 Grad Nord tarjoaa laadukkaita pohjoismaalaisia kodintarvikkeita, kosmetiikkaa ja sisustustuotteita. Uusimpana tuotteena saatavilla on myös suomalaisten ikisuosikki Marimekko. 

65 Grad Nord - kivijalkaliike Braunschweigin keskustassa

Edustalla pikku hyllyssä suomalaisen Cilla's tuotemerkin käsi- ja suihkusaippuoita.

Nämä eläinaiheiset kuvat ovat Teemu Järven teoksia.

Vasemmassa hyllyssä mm. Tanskalaisia brändejä Humdakin ja Hübsch,
oikealla suomalaista Marimekkoa.

Näillä hyllyillä koreilee tanskalaiset Tine K Home ja Bloomingville sekä suomalainen Havi's.
Avajaispäivänä liikkeessä kuhisi paljon ihmisiä, niin meitä suomalaisia kuin saksalaisiakin. Tarjolla oli pientä naposteltavaa ja juotavaa. Tunnelma oli iloinen ja mukavan rento. 
Kävin itse muutamaan otteeseen pop up liikkeessä, josta lähti jo vaikka mitä mukaani. Avajaisistakaan en lähtenyt tyhjin käsin kotiin. Todellakin suosittelen kaikille! Käykää ihmeessä tässä ihanassa liikkeessä paikan päällä, jos vain suinkin mahdollista tai muuten klikkaa tästä itsesi verkkokauppaan ja tilaa tuotteet suoraan kotiisi. 



Liity sähköpostilistalle niin saat uusimman blogipostauksen suoraan sähköpostiisi!

SEURAA SÄHKÖPOSTITSE



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti