JOULUNODOTUSTA BRAUNSCHWEIGISSA

Täällä Braunschweigissa joulunodotus on alkanut. Jopa minulla on joulumieltä, joka usein puuttuu. En tiedä miksi, mutta jokin tänä vuonna on saanut minut innostumaan joulusta. 


Joululaulut ja joulukoristeet kaupoissa eivät häiritse yhtään. Koristeita tulee hypisteltyä, ja voisin ottaa puolet mukaani. Joinain vuosina voisin jättää joulun kokonaan väliin, toisinaan olen taas niin innoissani, että meinaa mennä yli. Täällä on odotetut joulumarkkinat alkaneet, joka tietysti luo oman tunnelmansa. Lisäksi keskusta on valaistu  hurjalla määrällä jouluvaloja, jotka tekevät kaupungista vielä huikeamman näköisen. 







Vaikka jouluun onkin vielä pari viikkoa, niin meillä koti näyttää jo jouluiselta. Kovasta innostuksesta huolimatta olen pysynyt tolkuissani eikä koristelu ole mennyt överiksi.



Kuten joka vuosi, päätän aloittaa jouluostokset ajoissa ettei tarvitse sitten aaton aattona hiki otsalla juosta lahjojen perässä. Niin sitä usein kuitenkin huomaa, ettei lahjoja ole vieläkään ostettu ja paniikissa tungeksitaan jouluruuhkassa tavaratalot läpi. Tänä vuonna on tapahtunut jotain erikoista. Nimittäin suurimman osan lahjoista olen jo hankkinut enkä malta odottaa, että pääsen niitä jakamaan.




Piparin tuoksu, joka meidän kotona leijuu ajoittain ilmassa ei tule uunituoreista pipareista vaan Ikean valmiista pipareista. Ne muistuttavat paljon Suomessa myytyjä Annas-pipareita. Piparitaikinaa on mahdoton löytää täältä. Ikeassa sitä on ollut myynnissä, mutta Matti Myöhäsenä jäin tyhjin käsin, koska nekin loppuunmyydään alta aikayksikön. Miksi en tee itse piparitaikinaa? No siksi, kun en ole yhtään se "pullan tuoksuinen äiti-hahmo", joka taitaa leipomiset. Meillä piparinleivonta on sitä, että lapset kaulivat valmista taikinaa, länttäävät muotteja taikinaan ja ne, mitkä ei ole mennyt jo raakana suihin paistetaan. Paistetuistakin vähintään yksi pellillinen käräytetään mustaksi, valitettavasti. Lisää piparin tuoksua löysin kynttilän muodossa. Täällä Braunschweigissa en ole ainut suomalainen vaan täältä löytyy myös liuta muita suomalaisia. Yhdellä näistä on oma verkkokauppa 65 Grad Nord, joka myy pohjoismaalaisia tuotteita. Iloksemme heillä on täällä Braunschweigin keskustassa Pop up liike 11.-23.12, josta löysin ihanat Havi's:n kynttilät sekä Candle Light Storyn soijavahakynttilän, joka tuoksuu piparille. 







Joulumarkkinoiden avajaiset olivat marraskuun lopussa ja markkinat kestävät joulukuun loppuun. Me tungettiin jo ensimmäisenä päivänä markkinoille, ja senkin jälkeen ollaan käyty useat kerrat tuhlaamassa rahaa mm. tarjolla oleviin herkkuihin. En viitsi edes mainita kuinka paljon.








Tytöt herkuttelevat Schmalzkucheneita.







Joulumarkkinoilla myydään myös paljon upeita käsitöitä. 





Huvittavaa on se, että vasta muutettuani Saksaan ja vieraillessani Braunschweigin joulumarkkinoilla törmään ensimmäistä kertaa suomalaisiin makuhunajoihin. Hunajaa löytyi useita eri makuja, joita kaikkia sai maistella. Meille lähti mukaan viisi purkkia. Näitä voi esimerkiksi sekoittaa eri juomiin, laittaa leivän päälle tai syödä vaikka jäätelön kanssa. Itse olen sekoittanut inkiväärihunajaa (inkivääri-ihme) sitruunajuomaani ja lakritsia (Jänkhäkunkku) fenkoliteehen. Nam! Meidän nuorin on käynyt salaa lusikoimassa ihan sellaisenaan lakritsihunajaa.





Nämä makuhunajat matkasi mukanamme kotiin.
Miten teillä odotetaan joulua? Joko on valmistelut aloitettu vai häärätäänkö teillä viime tingassa niin kuin meillä yleensä? Kommentoi alle. :)

Joka tapauksessa toivotan teille kaikille iloista ja rentoa joulunodotusta!

✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳

Liity sähköpostilistalle niin saat uusimman blogipostauksen suoraan sähköpostiisi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti