SUOMI VS. SAKSA VOL. 3 - harrastukset



HARRASTUKSET



Tällä kertaa kerron lyhyesti harrastuksista, joihin meidän perhe on täällä osallistunut. Kovin paljon ei olekaan eroja Suomen harrastuksiin, paitsi hinnat.
Pystyinkin huokaisemaan helpotuksesta, kun kuulin millaisia harrastusmaksuja täällä on. Vihdoinkin meidän vilkkaat lapset pääsevät vapaasti toteuttamaan itseään ilman, että joutuisimme elämään vararikossa. Täällä on siis mahdollisuus myös harrastaa liikuntaa, vaikka rahapussi ei niin pullottaisikaan. Kuntosalimaksut ovat suurinpiirtein samaa luokkaa kuin Suomessa eli edullisimmat paria kymppiä kuussa, mutta muuten voikin harrastaa kaikennäköistä urheilulajia tosi edullisesti.

Meillä isommat tytöt käyvät tanssitunneilla kahdesti viikossa tanssikoulussa, joka maksaa 28€/kk. Tällöin yhden tunnin hinnaksi tulee 3,5€. Nuorin käy samaisessa tanssikoulussa kerran viikossa 20€/kk eli 2,5€/tunti. Suomessa voit lisätä kymmenen euroa tuntimaksuihin. 

Vanhemmat tytöt treenamassa tanssimuuveja.


Lisäksi meillä on perhejäsenyys urheiluseurassa, joka maksaa 33€/kk. Tällä hinnalla koko perhe voi vapaasti valita seuran eri lajeja, joita harrastaa. Näitä ovat kaikki mahdolliset yleisurheilusta seinäkiipeilyyn ja tanssista pallopeleihin. Kilpaurheilussa voi olla lisäksi liittojen vuosimaksuja ja lisenssimaksuja, mutta ihan perus harrastustoiminta ei maksa enempää. Tässä seurassa kaikki kolme tyttöä käyvät myös tanssitunnilla ja telinevoimistelussa. Vanhin käy lisäksi karatessa. Me vanhemmat käydään lihaskuntojumpissa, joogassa yms. (Okei, mä en ole vielä saanut raahattua itseäni noille tunneille, mutta mahdollisuus olisi. 😉). Kuten huomaa, niin harrastusmaksuja ei ole hinnoilla pilattu.

Urheiluseuramme täällä Braunschweigissa.

Nuorin tyttö jumpassa.
Telinevoimistelun alkulämmittelyä


Urheiluseuralla on loppuviikosta Gaala-ilta Braunschweigin Stadthallella. Kyseessä ei ole mikään palkintojenjako tilaisuus vaan lähes 2-tuntinen show, jossa eri lajien ryhmät esiintyvät. Alla kuvia Jazz tanssiryhmien harjoituksista.





Jos haluat lukea lisää vertailuja kulttuurieroista, niin alla olevista linkeistä pääset suoraan blogipostauksiin.



✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳ ✳



Liity sähköpostilistalle niin saat uusimman blogipostauksen suoraan sähköpostiisi!



2 kommenttia:

  1. Wau, kylläpä on hinnat kohdillaan! Milloinkahan suomalaiset urheiluseurat yltää tähän samaan? Vaikka minullakin oli vain yksi lapsi niin yh:na oli pakko valita lapselle sellaiset harrastukset mitkä oli varaa maksaa ja vielä nykyäänkin mietiskelen omien harrastusten kanssa mihin rahat riittää.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti pian erityisesti, kun koko ajan painotetaan liikunnan merkitystä terveyteen. Alakoululaisille löytyy joitakin ilmaisia liikuntaharrastuksia, jossa meidän keskimmäinen kävi joskus. Tosin ajat eivät aina osuneet yhteen koulun kanssa, ja hän kyllästyi, koska esim. voimistelut olivat satujumppatasoa. Suomessa jouduttiin karsimaan paljonkin lasten harrastuksista.

    VastaaPoista