PÄIVÄ ESSEHOFIN ELÄINPUISTOSSA

Sunnuntaina sää helli meitä ja aurinko houkutteli ulos. Ystäväperheemme kutsui meidät mukaansa Essehofin eläinpuistoon naapurikaupunkiin. Tämähän kuulosti mukavalta ja lapset olivat innoissaan. Meidän piti vain vielä selvittää, miten me autottomina pääsisimme syrjäiseen eläinpuistoon sunnuntaipäivänä.



Selvitettyämme reittiä Google mapsin avulla hyppäsimme koko perhe ratikkaan. Matkasimme Braunschweigin koillis-nurkille, jossa tarkoitus olisi ollut vaihtaa bussiin, joka veisi meidät eläinpuistolle. Bussipysäkillä odotti kuitenkin yllätys. Kyseinen bussi olisi pitänyt tilata soittamalla viimeistään puoli tuntia ennen aikataulussa olevaa lähtöaikaa. Jäimme sitten odottamaan seuraavaa bussia, koska aikataulussa seuraavan ajan kohdalla ei ollut erikseen mainintaa bussin tilaamisesta. Bussin tullessa meille selvisi, että kyseinen bussi ei kulje eläinpuistoon vaan juna-asemalle. Seuraava vaihtoehto olisi ollut tilata bussi, joka tulisi vasta kolmen tunnin kuluttua. Tässä vaiheessa lenteli parit ärräpäät ja tuskailimme, että miten jatkaisimme päivää. Lähtisimmekö takaisin kotiin vai kuinka? 

Odottelua bussipysäkillä

Päätimme sitten soittaa taksi, koska lapset odotti kovasti eläinpuistoreissua. Taksikeskuksesta ilmoitettiin, että tilataksia ei vältämättä ole saatavilla ja tarjosivat kahta erillistä taksia. Vai että maksettaisiin ihan tuplahinta matkastamme? Juu, EI! Saimme vartin odottelun jälkeen tilataksin, jonka kuski sitten noin puolivälissä matkaa kysyi, mihin pitäisi ajaa. Ja ei, määränpään kerroimme heti taksiin astuttuamme. Tämä kuski siis pyysi meiltä ohjeita, miten määränpäähän ajetaan. Mieheni sanoi, ettei olla aiemmin käyty kyseisessä eläinpuistossa eikä tunneta paikkoja, ja lisäksi hän ei ole se taksikuski, jonka tehtävä on kuljettaa asiakkaat haluamaansa paikkaan. Tähän taksikuski totesi ettei hänkään olisi ennen käynyt kyseisessä paikassa. Mieheni väitellessä kuskin kanssa kenen tulisi tietää, miten perille pääsee kaivoin kännykkäni ja lykkäsin navin kuskille. Tämän avulla pääsimme lopulta perille. Uskomaton taksireissu! Voitte kuvitella annettiinko tippiä kuskille..

Emme olleet ainoat perheet kyseisessä eläinpuistossa. Kaunis sää oli saanut pari sataa muutakin perhettä liikkeelle. Ja jono sisäänkäynnillä oli sen mukainen. Onneksi jono kulki sutjakasti ja olimme pian sisällä. Suurin osa vierailijoista oli jäänyt eläinpuiston sisäpuolella olevaan leikki-/huvipuistoon, joten saimme aikalailla rauhassa kierrellä eläimet läpi.

Eläinpuiston aluekartta


Eläinpuistossa oli mm. seeproja, apinoita, peuroja, ilveksiä ja erilaisia lintuja kuten flamingoja ja riikinkukkoja. Osaa eläimistä sai ruokkia ja paijata. Pikkuponit ja aasit oikein kerjäsivät paijauksia. Eläinten kanssa pääsi hyvin kontaktiin. Vierailijat pääsivät esim. ison aidatun alueen sisälle, jossa oli peuroja ja minipossuja. Näitä sai ruokkia porkkanoilla ja salaatinlehdillä eikä ne panneet pahaksi, vaikka niitä siliteltiin ja rapsuteltiin.

Pikkuponia siliteltiin rohkeasti..

..mutta aasin silittäminen jännitti aluksi.



Minipossuja <3

Peura-aitauksessa


Pesukarhut tervehtimässä omassa kopissaan.



Eläintarhassa oli pieni leikki-/huvipuisto lapsille, josta löytyi perus hiekkalaatikoiden ja trampoliinien lisäksi kaikenmoista vempainta kuten pieni ketjukaruselli, maailmanpyörä ja junarata, joita vanhemmat ohjasivat. Tämä sisältyi sisäänpääsymaksuun. Alueelta sai myös syötävää ja juotavaa edullisesti.

Vohveli- ja kahvikärry

Iso herkullinen vohveli oli hetkessä mahassa.

Auringon laskiessa eläinpuisto meni kiinni, jolloin suuntasimme kotia kohti. Kotimatka sujui mutkattomammin, kun saimme ystävältämme kyydin ratikkapysäkille.



Tässä lopuksi vielä videopätkä huvipuiston muutamasta laitteesta, joissa vähän isommatkin viihtyivät. :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti