SYKSYINEN BRAUNSCHWEIG



Alkusyksy oli viileämpi ja sateinen, mutta nyt lokakuussa on ollut paljon lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. On ollut mukava kävellä ulkona ja ihastella kaunista ympäristöä.



Yksi lempipaikoistani on Bürgerpark, Braunschweigin niin sanottu keskuspuisto. Siellä on tullut lenkkeiltyä juosten sekä ihan vain kävellen koko perheen kera. Lapsille puistosta löytyy myös leikkipuisto. Bürgerparkissa on muutama lampi ja puiston läpi virtaa Oker-joki, joka kiertää Braunschweigin keskustan ympäri.
 
Bürgerpark ja Oker-joki kartalla

Oker-joen varrella Bürgerparkissa




Syksyn väriloistetta

Lampi Bürgerparkissa

Oker-joki

Ennen kauniita aurinkoisia päiviä edelsi myrsky, joka kaatoi valtavia puita kumoon juurineen päivineen. Näitä käytiin ihmettelemässä, ja lapset innoistuivat kiipeilemään puun rungoilla.

Meidän 12v. näyttää ihan pikku mennikäiseltä kaatuneen puunjuuren vieressä.





Keskiviikkoisin ja lauantaisin meidän viereisellä torilla Altstadtmarktilla on markkinat, jossa myydään mm. vihanneksia, hedelmiä, marjoja, juustoja ja lihatuotteita sekä kukkia. 






Torstaisin toisella torilla Kohlmarktilla, joka on myös meidän lähellä ihan keskustan ytimessä on vastaavanlaiset markkinat, mutta pienimuotoisemmat. Tällä torilla on myös paljon erilaisia tapahtumia.





Tämä kukkakimppu lähti markkinoilta mukaani 4,5€ hintaan.


Braunschweigin keskustassa on paljon vanhoja hienoja rakennuksia. Esimerkiksi sunnuntaisin, kun kaikki liikkeet ovat kiinni, löytyy keskustasta silti paljon katseltavaa.

Postitalo

Ristikkotaloja




Braunschweiger Dom kirkko, Dankwarderode linna ja Rathaus

Minä Kohlmarktilla siemailemassa Pina colada frappucinoa.

Voisin ladata näistä rakennuksista satoja kuvia, niin upeita kuin ne ovatkin, mutta nämä kuvat saavat riittää tällä kertaa.

Muistakaa nauttia arjen pienistä iloista.
Hyvää syksyn jatkoa kaikille!  

 
SEURAA SÄHKÖPOSTITSE


2 kommenttia: