MATKAKUUMETTA

Pakkaset purivat helmi-maaliskuun vaihteessa täällä Saksassakin. Ei päästy edes Helsingin pakkasasteisiin, mutta kova viima ja jotenkin kostea ilma nosti purevuutta niin, että meikäläisellä ihan hampaat kalisi. Kylmät ilmat aiheuttavat minulle aina MATKAKUUMEEN! Vaikka meillä mieheni kanssa on toukokuulle jo matka tiedossa, niin siitä huolimatta olen surffaillut netissä ympäri maailmaa ja haaveillut lukuisista paikoista alla auringon ja palmupuiden. Mikä olisikaan ihanampaa kuin työntää varpaat hiekkaan, nauttia auringon lämmöstä ja kuunnella aaltojen liplatusta?


                           


Matkakuumetta minulla on aina, mutta nyt se on taas astetta kovempi. Viisihenkisenä perheenä ei kovin paljon matkustella, koska matkan hinta huitelee pilvissä. Olemme kyllä miettineet myös sitä vaihtoehtoa, ettei kaikkien tarvitse samaan aikaan olla reissussa. Tämä vain aiheuttaa sellasen probleeman, että kuka sitten kenenkin kanssa matkaan lähtisi, niin aina ne muut, jotka eivät mukaan pääse jäisivät kateellisena kotiin harmittelemaan. Me taidetaan koko perhe olla niin malttamattomia ihmisiä, ettei riitä tieto, että seuraava reissu osuu omalle kohdalle. Pienemmät reissut toimii, mutta ei etelän matkat. 


Meidän keskimmäinen (silloinen nuorin) pysähtyi nuuhkimaan lähes kaikkia uusia kukkalajeja Gran Canarian reissullamme.





Olen aina halunut matkustella, mutta ajatellut, että ei meillä ole rahaa. Aiemmat perhematkat on maksettu tulospalkkio- tai veronpalautusrahoilla. Mutta kun tarkemmin miettii, niin onhan meillä rahaa. Me vaan käytämme sitä kaikkeen muuhun. Usein valitettavasti asioihin, jotka eivät ole niinkään tärkeitä vaan hetken mielitekoja. Kun sitä rahaa tulee, niin se palaa aika samantein. Kärsivällisyys säästämiseen olisi kultaa tässä perheessä.





Kerroinkin jo eräässä aiemmassa postauksessa, että haaveilen Jouluksi matkasta etelään koko perheen kanssa. Tämäkin on varmasti mahdollinen, mutta miten saada itseään niskasta kiinni ja laittaa sitä rahaa sivuun? Tässä onkin tälle naikkoselle mietittävää. Tällä hetkellä talvikohteemme olisi Thaimaa. Paikka, jossa on varma lämpö keskellä talvea ja edullista oleskella. Sen lisäksi, että tykkäisin itse matkustella ja tutustua uusiin paikkoihin, niin olisi ihana näyttää maailmaa lapsillekin. 





Sen lisäksi, että olen haaveillut etelän matkoista, niin olen myös tutkiskellut kaupunkikohteita ihan täällä Saksassa ja Saksan lähistöllä. Viikonloppureissu esimerkiksi Prahaan, Tsekkeihin tai päivä Berliinissä onnistuisi hyvin autolla taittaen. Meidän tapauksessa vuokra-autolla. Itseasiassa tämä Berliinin reissu tulee toteutumaan viikon kuluttua, kun saatamme vanhemmat tytöt lentokentälle. He pääsevät käymään Suomessa tapaamassa sukulaisia ja ystäviään.







Oletteko itse matkustaneet koko perheen kera? Minne? Miten olette onnistuneet säästämään rahaa? Kommentoi alle!



(Kuvat aiemmilta matkoiltamme Barcelonasta, Mallorcalta ja Gran Canarialta.)





Liity sähköpostilistalle niin saat uusimman blogipostauksen suoraan sähköpostiisi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti